Chicken cutlets with veggies / Kotlety z kurczaka z warzywami.

Today’s dinner idea is a staple dish of my childhood – chicken cutlets with cheese and veggies! I remember my Mum making them for me when I was at school, it was the only chance to sneak in some veggies as I wasn’t the biggest fan of them that time.

Dzisiejszym pomysłem na obiad są moje ulubione kotlety z dzieciństwa – z kurczakiem, serem żółtym i warzywami! Moja Mama robiła je dla Mnie kiedy ja byłam w szkole – to był w sumie jedyny sposób na ukrycie tam kilku warzyw, których wielkim fanem w tamtym czasie nie byłam.

chicken with cheese and veggies

Chicken cutlets with veggies

Ingredients:

  • 2 big chicken breasts, finely cubed
  • 2 (red & yellow or green) peppers, finely chopped
  • 1 tbsp chicken seasoning
  • oil for frying
  • 150 g cheddar cheese, grated
  • 2-3 tbsp potato flour or corn flour
  • 5 mushrooms, finely chopped and fried on the pan until soft
  • 1 egg

Method of preparation:

All the ingredients (apart from oil) mix together in a medium bowl, cover with cling film and refrigerate for an hour. Heat up the oil on the pan, take out chicken mixture and form medium shape cutlets. Fry the on the pan, on low-medium heat for around 5-6 minutes both sides, until golden brown. After frying – leave them for 1 minute on kitchen towel to get rid of excess oil. Serve hot!

HERE IS HOW IT SHOULD LOOK LIKE:

kotlety-1

Kotlety z kurczaka z warzywami

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka pokrojone w kostke
  • 2 papryki (żółta, czerwona lub zielona) pokrojone w kostke
  • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
  • olej do smażenia
  • 150 g startego sera żółtego
  • 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 5 pieczarek pokrojonych w drobną kostkę i podsmażonych na patelni
  • 1 jajko

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki (oprócz oleju do smażenia) wymieszać razem w misce aż dokładnie się ze sobą połączą. Miskę nakrywamy folią i odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Na patelni rozgrzewamy olej a z kurczakowej mieszanki formujemy średniej wielkości kotleciki. Smażymy na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor (przez około 5-6 minut). Po usmażeniu układamy na papierowym ręczniku żeby odsączyć olej. Gotowe!

Shared with “Family Foodies” event with theme “Hidden Goodies” hosted by Vanesther @ Bangers & Mash and Louisa @ Eat Your Veg.

family-foodies1

About these ads

5 thoughts on “Chicken cutlets with veggies / Kotlety z kurczaka z warzywami.

  1. Pingback: January’s Family Foodies challenge: hidden goodies « Bangers & Mash

  2. As ever, your photography is beautiful Syliva. And these little cutlets look like they’ll go down a storm with both kids and adults alike. Thank you so much for sharing in this month’s Family Foodies Hidden Goodies challenge :)

  3. Pingback: Family Foodies: your favourite ‘hidden goodies’ recipes | Bangers & Mash

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s